Rekordsiffror för Lars Lerin på Liljevalchs

Publicerad

Lars Lerin-utställningen på Liljevachs konsthall har lockat storpublik. När den stänger på söndag räknar konsthallschefen Mårten Castenfors med att 165-170 000 besökare sett utställningen.
– Det är all-time high för en utställning på Liljevalchs, en extremt bra siffra, säger Mårten Castenfors, som beslutat förlänga öppettiden på fredag.

Utställningen på konsthallen på Djurgården innehåller fler än 100 Lars Lerin-verk – hans hittills största utställning i Stockholm.

Och utställningen, som innehåller verk från 2002 till i dag, har slagit rekord för en utställning på Liljevalchs. Vårsalongen tidigare i år lockade omkring 122 000 besökare, vilket alltså Lars Lerin kommer slå med råge.

”Större än Vårsalongen”

– Han är större än Vårsalongen, då är man jävligt stor. Det är kö hela dagarna, folk är som galna, säger Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs.

Och hade det inte varit så varmt under sommaren tror Mårten Castenfors att besökssiffran blivit ännu högre.

– Grönan och Skansen här på Djurgården har drabbats av det varma vädret men Lars Lerins publik skiter i värmen, de kommer oavsett väder, säger Mårten Castenfors.

”Går inte att toppa”

Inför den sista helgen förlänger konsthallen öppettiden på fredag till kl 23.

– Jag vill fira av den här utställningen och då tänkte jag att det skulle vara kul med tolv timmars öppettid under en dag, där chefen gör introduktioner varje halvtimme på kvällen, säger Mårten Castenfors.

Så hur toppar man den här utställningen?

– Det går inte. Lars Lerin är egentligen den enda som kan dra den här publiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer