Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
11-åriga Justin Taylor drömmer om att en dag spela i amerikanska NFL – hör om intresset för sporten, trots att de bara har ett motståndarlag att spela match mot i Stockholmsområdet. Foto: Sara Bley/SVT

Super bowl ger näring åt Wäsby Warriors proffsdrömmar

Publicerad

Natten till måndag svensk tid gick finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, av stapeln. En av årets höjdpunkter tycker de unga spelarna i Wäsby Warriors – som drömmer om proffslivet.

Amerikansk fotboll är inte lika stort i Sverige som USA, men i Upplands Väsby samlas ett gäng eldsjälar.

Ungdomsklubben Wäsby Warriors grundades 2006 och har verksamhet för killar och tjejer i åldern 8-19 år.

Dennis, 12: ”Man älskar sporten”

För klubbens medlemmar är såklart Super Bowl en av årets höjdpunkter.

– Man älskar sporten och vill se hur det ser ut i den större ligan, säger Dennis Turkmen, 12 år.

Nattsändningen gjorde däremot att några av de yngre spelarna i laget inte kunde se matchen live, utan får samlas under måndagen.

Här kan du se hela Lilla Sportspegelns reportage med Wäsby Warriors.

Taylor Swift stal showen

I årets Super Bowl stod Kansas City mot San Fransisco, där Kansas till slut tog hem segern med 25-22. Det gör att laget nu tagit hem segern två år i rad.

Fokus runt finalen är inte bara sportsligt utan halvtidsunderhållningen brukar vara en årlig snackis, såväl som pausreklamerna som kan kosta företag många miljoner.

I år hamnade matchen dock i bakgrunden av Taylor Swift, vars relation med Travis Kelce, i Kansas City Chiefs, väckt mycket uppmärksamhet. Och bland annat fått sångerskans fans, ”Swifties”, att alltmer intressera sig för sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.