TV-spelen från barndomen utgör en stor del av konstnären Johan Karlgrens inspiration. I rabatten gömmer sig till exempel ankorna och hunden från det gamla Nintendospelet ”Duck Hunt”. Foto: Richard Ekman / SVT

Super Mario göms i gränder när pixelkonst intar Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

Det började som en hobby vid köksbordet tillsammans med dottern. Nu pryder konstnären Johan Karlgrens pärlplattor väggar, gränder och vrår på Södermalm.

På en tegelvägg i kvarteret Stockholmsverken sitter en stor och ”pixlad” version av den gamla feministiska ”We can do it!”-affischen. Johan Karlgrens konst är nämligen pärlplattor, som får motiven att verka pixlade, som ett fotografi med dålig upplösning.

Men om den stora affischen är svår att missa är andra verk i utställningen – som är en del i utvecklingen av det nya kvarteret på Södermalm – betydligt mer hemliga.

– Jag vill bjuda folk på en skattjakt, säger konstnären Johan Karlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.