Svår halka i Norrtälje – flera trafikolyckor under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Det råder svår halka på vägarna i Norrtälje kommun under morgonen. Två separata trafikolyckor orsakar köer på väg 276 i höjd med Stava backe.

Räddningstjänsten larmades till en kollision med ett flertal bilar inblandnade. Men på vägen till olycksplatsen möttes de av ytterligare en trafikolycka. Storstockholms brandförsvarsförbund beskriver morgonens väglag som besvärlig.

– Det är glashalt på platsen. Det är en olycka i norrgående riktning, och en i södergående, säger Joakim Tapper, ledningsbefäl.

”Rörigt på plats”

Väg 267 är avstängd i riktning mot Norrtälje i Stockholms län. Totalt ska fem bilar vara inblandade i de båda kollisionerna.

– Vi har inte fått rapporter om några personskador. Det är väldigt rörligt på plats, polisen är på väg med resurser, säger Joakim Tapper.

När kan vägen öppna igen?

– Vi har ingen tid för när bilarna kan vara bärgade från platsen, men det kommer ta tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.