Svar om hijab-misshandel nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hoppas att det misstänkta dna-spår som gärningsmannen lämnade efter sig vid en uppmärksammad misshandel i Farsta i fredags ska vara analyserat nästa vecka.

Enligt polisanmälan blev en kvinna i huvudduk både verbalt och fysiskt attackerad och händelsen utreds som ett hatbrott. Misshandeln inspirerade till det så kallade hijab-uppropet där initiativtagarna vill uppmärksamma trakasserier mot muslimska kvinnor i Sverige.

Towe Hägg vid Stockholmspolisen vill inte svara på vad det är SKL ska göra en dna-analys på – om det är spott eller något annat.

Polisen efterlyser vittnen till händelsen och har satt upp lappar i portarna i området samt undersökt om det finns övervakningskameror som kan ha fångat misshandeln på film. Det har också kommit in en mängd tips som polisen ska kontrollera.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fi

Mer i ämnet