Foto: SVT Design Johan ÅkerbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kvinna i slöja attackerad igen

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som förra veckan blev attackerad på en parkering i Farsta ska ha attackerats igen. Denna gång av män som ville att hon skulle ta tillbaka polisanmälan.

Det var efter den första misshandeln där kvinnan, som var iklädd den muslimska huvudduken hijab, ska ha fått sitt huvud slaget mot en bil tills hon svimmade som hijabupproret startade. Kvinnan berättade för polisen att orsaken till misshandeln var hennes tro. I uppropet bar troende och icke-troende kvinnor slöja för att visa solidaritet med muslimska kvinnor som trakasseras.

Enligt polisen ska det nya brottet ha ägt rum på förmiddagen i Haninge, där kvinnan har fått ta emot slag av flera, för henne, okända män.

SVT: Tror ni att det rör sig om samma personer?

– Det är svårt att säga, den första är okänd och även dessa, säger Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral.

Mannen som kom vid första tillfället attackerade kvinnan bakifrån, vilket gjorde det omöjligt för kvinnan att se mannen och svårt att veta om det rör sig om samma person. Polisen går nu genom inspelningar från övervakningskameror i hopp om att identifiera gärningsmännen.

Synliga skador

– Hon blev misshandlad utomhus på torsdagsförmiddagen av okända gärningsmän som uppmanade henne att ta tillbaka sin polisanmälan. Hon har varit på sjukhus eftersom hon hade synliga skador, säger Towe Hägg.

Kvinnan tog kontakt med polisutredarna till den första händelsen och fick skjuts till sjukhuset. Händelsen utreds som övergrepp i rättssak. Vid sextiden på fredagen var ingen gripen för brottet. Enligt polisen finns inga vittnen till händelsen eller misstänkta i dagsläget.

* Initiativtagarna till hijabuppropet anser att muslimska kvinnor inte kan röra sig fritt i det offentliga rummet och känna sig säkra.

* De vill att regeringen utreder och kartlägger situationen, att hatbrotten mot svenska muslimska kvinnor tas på allvar samt att regeringen ser över situationen för svenska kvinnor som konverterat till islam och hur de drabbas i nära relationer av våld och förtryck.

Källa: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fi

Mer i ämnet