Lucas knackade kod – kortade sin kötid flera månader för nytt pass

Uppdaterad
Publicerad

De långa väntetiderna för nytt pass i Stockholm fick Lucas att tänka utanför boxen. Han knackade en kod för att så snabbt som möjligt kunna knipa en avbokad tid – och kortade sin väntetid på flera månader.

– Jag försökte i en vecka att manuellt boka en avbokad tid, men de blir bokade på någon sekund. Det finns ingen chans att boka dem, säger Lucas.

Pandemieffekt

Under pandemin har många skjutit på att förnya sitt pass och det är därför väntetiderna är ovanligt långa, enligt polisen. Just nu kan man behöva vänta över fyra månader och polisen tror att det kommer pågå ända in på hösten. Polisen uppmanar dem som kan vänta till efter sommaren att boka tid till hösten istället.

– Ett tips är att kolla om det finns tid i en annan region om man ska dit på besök, säger Erik Widstrand, regionkanslichef hos Polisen Stockholm.

Lucas heter egentligen något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.