Den misstänkte 34-åringen kunde gripas efter tips från allmänheten. Här är en anonymiserad version av bilden från övervakningskameran som polisen släppte. Foto: Polisen

34-åring omhäktas för tunnelbaneknuff – misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige man som misstänks ha knuffat en 23-årig man framför ett tunnelbanetåg på T-centralen i slutet av maj omhäktades på fredagen i Stockholms tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Under fredagen beslutade Stockholms tingsrätt att förlänga häktningen. Han är fortfarande misstänkt för mordförsöket.

– Han omhäktas på samma grunder som tidigare, det vill säga det finns en risk att han påverkar utredningen elller att han håller sig undan lagföring, säger chefsåklagaren Carl Mellberg, till SVT Nyheter Stockholm.

Knuffades i tunnelbanan

Det var vid 22-tiden tisdagen den 31 maj som en 23-årig man knuffades och blev påkörd av ett tåg på T-centralen. Vittnen uppgav att en man smitit från platsen och efter att polisen valt att visa bild på den misstänkte kunde han gripas dagen efter nära Rinkeby centrum.

Läs mer: Familjen: ”Vi lever i en mardröm”

Mannen som blev påkörd av tåget vårdas fortfarande på Karolinska sjukhuset. Enligt de senaste uppgifterna från sjukhuset är mannen allvarligt men inte livshotande skadad.

Vice chefsåklagare Carl Mellberg säger till SVT Nyheter Stockholm att åtal ska vara väckt senast första juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet