Busshållsplats vid Slussen. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Tillfällig busshållplats i Slussen

Uppdaterad
Publicerad

Det var under måndag morgon som de första bussarna flyttade till den tillfälliga bussterminalen i Slussen. Detta till följd av ombyggnationen av stationen.

Det är avgångarna för busslinje 401, 403, 442 och 442x som har flyttat. Även ersättningsbussar för Saltsjöbanan använder sig nu av den tillfälliga hållplatsen. Utmärkande är att ankommande bussar för samtliga linjer fortfarande använder den vanliga bussterminalen. 

– Det har varit väldigt krångligt och ganska nytt, men jag har fått den informationen jag sökt, säger Jasmin Ghaderi, som tar bussen från Slussen tre gånger i veckan.

Vakter ska se till att trafiken flyter på

Vid de nya hållplatsen finns flertal vakter som ska se till att allt flyter på som det ska. Martin Germundsson, en av vakterna, berättar att de kommer att finnas på plats från tidig morgon till sen kväll.

– Vår funktion är att hjälpa bussarna backa ut eftersom att det är väldigt trångt där de står och leda trafikanterna så de kommer till rätt buss, Martin Germundsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.