Foto: Ann Sehlin/SVT

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg såld – räddas från rivning

Uppdaterad
Publicerad

När Östermalmshallen stod klar efter renovering fanns inte längre någon användning för den tillfälliga saluhallen som hade byggts upp. I september sa bostadsborgarrådet att hallen skulle rivas vid årsskiftet om den inte blivit såld. Men i sista minuten dök en köpare upp och nu räddas hallen från rivning.

Renoveringen av Östermalmshallen drog ut på tiden och blev dyrare än tänkt. För att undvika ännu fler kostnader kopplade till saluhallarna hoppades fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) att den tillfälliga byggnanden skulle gå att sälja. Och nu står det klart att fastighetsbolaget Wallenstam köper byggnaden.

Vad kommer saluhallen användas till nu?

– Det vet man inte än. Det viktiga från stadens sida är att företaget tar ansvar för att nedmontera saluhallen och återställa staden.

Men till vilket pris byggnaden såldes, kan Dennis Wedin inte säga.

– Det viktiga för oss har inte varit prislappen, utan att skattebetalarna slipper rivningskostnaderna på flera miljoner.

Så här sa Dennis Wedin (M) i september:

Byggnaden ska vara borta från Östermalmstorg innan sommaren 2021.

Hör fastighetsborgarrådet berätta om försäljningen av saluhallen i videon,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.