Tio häktade efter misstänkt gängkrig

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer som misstänks för bland annat grova vapen- och narkotikabrott häktades på lördagen. Polisen tror att de har kopplingar till den senaste tidens skjutningar i västra Stockholm.

En av dem, en 21-årig man, förnekar misstanken om försök till mord i Tensta samt grovt narkotikabrott, skriver kvällstidningarna.

Ytterligare fem personer häktades redan i fredags. En elfte person var också begärd häktad, men jourdomstolen försatte personen på fri fot på lördagen.

Förra helgen sköts fyra personer i Tensta, varav en skadades svårt. Sedan förekom ytterligare skottlossning i grannförorten Husby. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns en konflikt mellan rivaliserande gäng. Efter skottlossningarna gjorde polisen husrannsakningar vid 15 adresser, främst i Hässelby och Vällingby, och beslagtog narkotika och vapen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Tensta

Mer i ämnet