I södergående riktning på Skeppsbron får inte personbilar köra, men det är många som inte följer reglerna. På eftermiddagarna orsakar det långa köer.

Trafikkaos när Slussen byggs om

Publicerad

Det blir kaos i trafiken omkring och på Skeppsbron i samband med ombyggnationerna av Slussen. Nu funderar staden på att stänga av fler vägar mot Slussen, om inte bilisterna börjar följa reglerna.

Långa köer, bussar som tvingas vända och bilar som olagligt smiter genom Gamla stan. Det är vad som hänt kring Slussen sedan man vid årskiftet styrde om trafiken och stängde av delar av Skeppsbron för personbilar. Bilister som kör söderut från city mot Slussen får inte använda Skeppsbron, men det är det många som struntar i.

– Sedan står de där i den kön som de själva skapat och då väljer vissa att smita genom Gamla stan, där man ju inte får köra bil. Det är en säkerhetsrisk, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Projekt Slussen.

Bussarna som måste fram på Skeppsbron har många gånger tvingats vända innan de kört klart sin tur för att kunna komma ifatt tidtabellerna, berättar Eva Rosman.

Nu överväger staden att göra det mindre attraktivt att välja Skeppsbron genom att stänga av Strömbron för biltrafik. Istället kan trafiken komma att ledas över Norrbro.

– Det skulle innebära mer trafik på andra ställen, men vi måste göra någonting för att säkra att de som verkligen behöver komma fram på Skeppsbron gör det, säger Eva Rosman på Projekt Slussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slussen

Mer i ämnet