En buss och en bil krockade på nyårsaftons förmiddag vid Arlanda. Foto: Utryckning Uppsala

Buss och personbil i krock vid Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades om en trafikolycka med två fordon inblandade vid Arlanda flygplats på tisdagsmorgonen. Flera personer skadades allvarligt och senare på dagen meddelade polisen att två personer har dött.

– Det är en linjebuss och en personbil som har krockat, sa Alexander Axelsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, på förmiddagen.

Enligt polisen finns uppgifter om att olyckan skedde vid en omkörning. Linjebussen går mellan Uppsala och Arlanda. Larmet kom in kl 10.07 och både räddningstjänst, polis och ambulans har varit på platsen.

I personbilen färdades sex personer, varav fyra fördes till Karolinska sjukhuset, minst en av dem i ambulanshelikopter och resten med ambulans. Två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern, omkom. Anhöriga har underrättats.

Ingen passagerare i bussen ska ha skadats.

– Olyckan har skett på en mindre väg parallellt med Arlandaleden, säger Alexander Axelsson.

Räddningstjänsten var under förmiddagen på plats med åtta brandbilar och platsen spärrades av. Under räddningsarbetet påverkades trafiken på Jumbovägen.

Strax efter klockan 13 var bärgningsarbetet klart och vägen kunde öppnas upp som vanligt.

Det kommer nu att utredas hur olyckan har gått till.

Brottsrubriceringen är grov vårdslöshethet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.