Kvinnan överfölls av tio män efter att ha slagit följe med några av dem från Fittja centrum. Foto: SVT Grafik

Tre häktade i gruppvåldtäktsmålet

Tre män är häktade misstänkta för gruppvåldtäkten i Fittja centrum i augusti 2016. Utöver dessa är sju män fortsatt misstänkta för inblandning i målet.

Det var i augusti 2016 som en kvinna i 30-årsåldern följde med en grupp män från Fittja centrum till en annan allmän plats. Där överfölls hon av ett större antal män och utsattes för mycket grovt sexuellt våld, det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen säkrade teknisk bevisning och efter DNA-träff i registret kunde ett antal gärningsmän ringas in.

– De tre DNA-träffarna kommer inte samtidigt utan det ligger ett gediget polisarbete bakom, säger Annika Teckner tf gruppchef Grova brott Stockholm Syd.

De tre männen begärdes häktade i mitten av juni.

”Kan ha valt ut särskilt utsatta kvinnor”

Utredningen kring de övriga män som misstänks ha deltagit i övergreppet fortsätter och nu söker polisen också fler kvinnor som kan ha utsatts för liknande överfall.

– I utredningen har det framkommit uppgifter som gör att vi kan misstänka att det kan ha förekommit liknande händelser, därför ställer vi öppet frågan med förhoppning om att vi kan få flera kvinnor att anmäla, säger säger Annika Teckner.

I dagsläget har inga fler hört av sig.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet