Nya sittmöbler har satts upp intill konstgräsmattan på Medborgarplatsen. Foto: SVT

Trygghetssatsning kring Medborgarplatsen – så här blev resultatet

Uppdaterad
Publicerad

Inför 2019 avsatte Stockholms stad 100 miljoner kronor till investeringar i stadsmiljön för att öka känslan av tryggheten. Stadsdelen Södermalm fick 1,5 miljoner kronor och pengarna har lagts på att rusta upp utemiljön på Medborgarplatsen och Björns trädgård.

Vid Medborgarplatsen har ny möblering satts upp intill konstgräsmattan och dessutom bjuds det på underhållning under augusti månad. Inom kort ska det även sättas upp belysning som kommer att finnas kvar när konstgräsmattan omvandlas till isbana.

I Björns trädgård har sittgrupper installerats tillsammans med soptunnor som dekorerats med blommönster.

Ökad trivsel och trygghet

Målet är att öka trivseln och känslan av trygghet i området.

– Vi vet att trygghet skapas när människor vistas tillsammans och på Medborgarplatsen befinner sig många olika personer samtidigt, unga som gamla. Det gör att känslan av trygghet ökar, säger Krister Sundgren, trygghetssamordnare på Södermalm som hoppas att fler nu ska stanna upp i området i stället för att bara skynda förbi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.