Väg 259, Haningeleden. Foto: Trafikverket

Tunnlar ska skona Södertörns natur

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en lösning med flera tunnlar när dragningen av tvärförbindelsen på Södertörn mellan väg 73 och E4/E20 avgörs i vår. Detta för att skona miljön, skriver P4 Stockholm.

Trafikverket planerar en ny sträckning av väg 259 från E4/E20 vid Skärholmen och Kungens kurva till väg 73 vid Haninge centrum. Frågan om vägens sträckning har varit ute på samråd och till våren väntas ett beslut för den kommande förbindelsen.

Klart är att man planerar en väg med fyra filer, med tunnlar där miljön är som känsligast, skriver P4 Stockholm.

– Det är ju svårt att bygga den här typen av väg utan att omgivningen påverkas – men vi tittar på tunnlar och ekodukter för att minska störningarna, säger Marie Westin, Trafikverkets projektledare, till radiokanalen.

Kritik från Miljöpartiet

Men trots planerna på att bygga tunnlar får vägdragningen kritik av Miljöpartiet i Huddinge.

– Det är förödande på många sätt. Det är bara att hoppas att det blir en del tunnellösningar för att det inte ska bli barriärer i våra naturreservat, säger Marica Lindblad (MP) till P4 Stockholm.

Byggstart av vägen är planerad till 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tvärförbindelse Södertörn

Mer i ämnet