Dagen efter dödsskjutningen i Skärholmen hittade polisen nya bevis och ett område spärrades av på nytt. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Två anhållna efter dödsskjutningen i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Två män som gripits av polis under fredagen med koppling till dödsskjutningen i Skärholmen, i södra Stockholm, anhölls under lördagen av åklagare.

-Jag kan bekräfta att två personer som anhållits i sin frånvaro kunnat gripas i går misstänkta för skottlossningen och att åklagaren nu under morgonen har skickat in ansökan om offentlig försvarare för dem, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

De anhållna männen är i 20- respektive 30-årsåldern och anhållna misstänkta för mord, försök till mord och vapenbrott.

Det var på onsdagskvällen som polisen larmades om en skottlossning i närheten av tunnelbanestationen i Skärholmen och två män hittades skadade på platsen.

En stund efter det första larmet ringde en 55-årig man till SOS Alarm och uppgav att även han blivit träffad. Han ska ha befunnit sig en bit ifrån den man som sköts till döds, enligt polisen.

Enligt polisen verkade den 30-årige mannen ha varit måltavla för skjutningen, men det är oklart vad gällde 55-åringen. Enligt medieuppgifter har han kopplingar en gängrelaterad konflikt i Vårberg och tidningen Expressen har uppgifter om att han i en tidigare polisutredning beskrivit som en ”konfliktaktör” i Skärholmen.

Senast måndag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut i häktningsfrågan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mio Rak ville lägga blommor vid platsen för att hedra offret och anhöriga. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.