Två anhållna för koppleri efter tillslag mot massagesalonger

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, har anhållits misstänkta för grovt koppleri i Stockholm. Personerna greps under måndagsförmiddagen efter att polisen gjort en räd mot ett antal massagesalonger i södra Stockholm.

– Det handlar om sammanlagt fyra salonger som efter tillslagen nu är stängda, säger Daniel Suneson, kammaråklagare i city.

– Tillslaget har skett i samverkan med flera enheter inom polisen, andra myndigheter och socialtjänsten i Stockholms stad som kan hjälpa till utanför kommungränserna, säger Jana De Geer, t f sektionschef för Människohandelssektionen vid polisen i region Stockholm till SVT Stockholm.

Enligt uppgifter till SVT ligger massagesalongerna nära varandra söder om tullarna.

Mannen och kvinnan som greps under förmiddagen har anhållits på annolika skäl misstänkta för grovt koppleri. Kammaråklagaren vill inte säga om fler frihetsberövanden är att vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.