Polisavspärrningar på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm, i samband att en person har blivit skjuten. Foto: Pontus Lundahl / TT

Två gripna för mordförsök på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits, misstänkta för inblandning i ett mordförsök på Kungsholmen i september, då en man sköts i en trappuppgång på Norr Mälarstrand. Den ena personen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, den andra är skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

Enligt åklagarmyndigheten grep polisen de två personerna under tisdagsmorgonen. Tillslag har gjorts på flera adresser för att säkra bevis, och flera personer har hämtats in till förhör. Enligt uppgifter till Aftonbladet är en av de anhållna en för polisen känd kriminell torped.

– Genombrottet i utredningen har sin grund i den tekniska utredning som utförts. Det är för tidigt att uttala sig om eventuella motiv, säger kammaråklagare Lucas Eriksson, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Enligt åklagarmyndigheten har ett kort förhör hållits med de misstänkta och fler förhör planeras när de gripna fått försvarsadvokater.

Häktningsförhandling kan tidigast hållas på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.