Inga tecken på brott efter två döda i Norrtälje

Publicerad

Två personer hittades döda i en bostad i centrala Norrtälje under lördagen. Omständigheterna kring dödsfallen är oklara och polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Efter teknisk undersökning har dock misstankar om brott inte stärkts.

De två personerna hittades döda vid lunchtid på lördagen.

– Vi var på plats i bostaden av en annan anledning än ett pågående brott, och då hittade vi de här två personerna, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

De två avlidna är män i 65- och 80-årsåldern enligt polisen.

– Det är väldigt mycket som är oklart kring hur de avlidit. Finns det minsta tvekan kring ett dödsfall så inleder vi en förundersökning, säger Carina Skagerlind.

Efter att ha genomfört teknisk undersökning och förhör med boende i fastigheten har misstankarna om att ett brott begåtts inte stärkts, enligt polisen.

-Det finns ingenting i materialet som har framkommit hittills som stärker misstankarna om att ett brott har begåtts, men vi fortsätter att utreda. Det ska bland annat göras analyser av den tekniska undersökningen, säger presstalesperson Ola Österling.

Polisen inväntar också den rättsmedicinska undersökningen för att få klarhet i vad som hänt.

Anhöriga har underrättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer