En av kvinnorna attackerades vid en bensinmack i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man gripen efter knivöverfall mot två kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

En man försökte under knivhot kapa en kvinnas bil på en parkeringsplats i Nacka på måndagskvällen. Kort därefter knivskars en annan kvinna under ett liknande rånförsök vid en bensinmack inte långt därifrån. Polisen har gripit en man som åtminstone är misstänkt för det andra rånförsöket.

– Vi vet inte om det är samma gärningsperson i båda fallen. Men det här är inte vanligt förekommande och plötsligt händer det på två platser under en halvtimme så självklart tittar vi på samband, säger Carina Skargerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades om rånförsöket i Nacka klockan 19.13. Klockan 19.45 kom larmet om det andra rånförsöket, som inträffade vid en bensinmack i Hammarby sjöstad. I det fallet fick offret fick skärskador på händerna, uppger polisen.

– Det handlar om avvärjningsskador på händerna och en underarm.

Kvinnan har fått sjukvård och skadorna ska inte vara allvarliga.

Greps på parkeringsplats

Strax efter 20.30 kunde polisen gripa en man vid en parkeringsplats i Sickla. Han är i nuläget alltså misstänkt för rånförsöket i Hammarby sjöstad.

– Vi har signalement och personen överensstämmer med mycket av det vi hört från vittne och målsägande, säger Carina Skagerlind.

Hon vill av utredningskäl inte gå in på detaljer kring den misstänkte gärningsmannen.

På tisdagen meddelade polisen på sin webbplats att mannen har anhållits, skäligen misstänkt för försök till rån. Polisen ska även utreda om han kan misstänkas för rånförsöket i Nacka.

I en tidigare version av artikeln stod att mannen var misstänkt för rånförsöket i Nacka, vilket var polisens uppgifter på måndagskvällen. Polisen skickade på tisdagen ut en rättelse om att misstanken gäller rånförsöket i Hammarby sjöstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.