– Det här har lett till otrygghet i en hel arbetskår, säger Anton Larsson, spaningsledare.

Polisen: Två män anhållna efter taxirånen i Järvaområdet

Uppdaterad
Publicerad

Två män i övre tonåren har anhållits efter rånvågen mot taxibilar i Järvaområdet. De greps i sina hem och är anhållna skäligen misstänkta för grovt rån.

De senaste dagarna har en våg av rån drabbat chaufförer som fått körningar till norra Stockholm, i området kring Rinkeby. Gärningsmännen har hotat med kniv.

– En har hotat chaufförerna medan en kumpan har fått med sig kort och kod för att ta ut pengar, säger Anton Larsson, spaningsledare vid polisen i Rinkeby.

”Otrygghet i en hel arbetskår”

Under ett rån natten till torsdag stal man till och med själva taxibilen.

– Det här har påverkat den lokala problembilden, lett till stor rädsla hos en mängd målsägande och otrygghet i en hel arbetskår. Därför är det prioriterat, säger Anton Larsson.

Nu har två män anhållits skäligen misstänkta för rånen, vilket är den svagare misstankegraden. Polisen arbetar för att stärka bevisningen mot männen.

– Vi jobbar intensivt med utredningen och en åklagare har tagit över förundersökningen, säger Anton Larsson.

Sammanlagt handlar det om sju rån som har inträffat sedan den 23 juni. Polisen tror att rånen är kopplade till samma grupp unga och man söker fler misstänkta gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.