En person tänder ljus vid en minnesplats för de tre personer som dödats i skjutningar i Sätra i Stockholm. Foto: TT

Två personer häktas misstänkta för dubbelmordet i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Södertörns tingsrätt har häktat två personer på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet i Sätra. Kammaråklagarens åtalstid går ut den 18 juli men hon säger i dag att hon troligen kommer begära mer tid innan åtal kan väckas.

Polisen har hittills varit mycket förtegen om händelsen i april där två män hittades mördade i en källare. Flera personer har suttit anhållna misstänkta för inblandning i morden, men sedan släppts.

Två häktade misstänkta på sannolika skäl

– I tisdags greps ytterligare två unga män i södra Stockholm, efter att polisen gjort husrannsakan på flera adresser, säger Anna Westberg, presskommunikatör vid polisen i Stockholm.

De båda männen är 27 år gamla.

I början av juni släpptes en annan ung man som tidigare varit frihetsberövad för dubbelmordet.

– Personen som tidigare varit anhållen misstänkt för att ha varit inblandad i morden är nu avskriven från mordutredningen, säger hon.

Fler förhör ska hållas

Kammaråklagare Tove Kullberg berättar att häktningsförhandlingar pågått under dagen och att männen begärdes häktade på eftermiddagen misstänkta på sannolika skäl.

– Det är stor risk att om de befinner sig på fri fot kan påverka utredningen. Jag vill inte kommentera motivet eller om vi söker efter fler gärningsmän. Men vi kommer hålla fler förhör, säger Tove Kullberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.