En sönderskjuten bil på platsen där två personer sköts i Rågsved. Polisen har öppnat en förundersökning om mordförsök. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Två personer skjutna i Rågsved – sju anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats skjutna i Rågsved och vårdades under lördagen med allvarliga skador. De sju personer som anhölls under natten till lördag var vid 18 på lördagen fortfarande anhållna.

Polis och ambulans kallades till Rågsved i södra Stockholm strax före klockan 20 på fredagskvällen, då flera personer ringt in efter att de hört skottlossning. På platsen hittades två personer med skottskador och en bil, sönderskjuten med flera kulhål. De skottskadade är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus, uppger polisen.

Under natten till lördag anhölls sju personer vid olika tidpunkter – samtliga misstänkta för olika sorters delaktighet i skottlossningen.

– Nu arbetar vi med att kartlägga dessa personer, säger polisens presstalesperson Ola Österling på lördagsmorgonen.

Poliser på plats i Rågsved under lördagen

Brottsplatsen, alternativt brottsplatserna, spärrades av och en teknisk undersökning pågår. Under lördagsmorgonen var delar av brottsplatsen fortsatt avspärrad.

– Uniformerade poliser är på plats i Rågsved i en utökad närvaro för att svara på frågor och ta emot observationer och iakttagelser, säger Ola Österling på lördagsmorgonen.

 En förundersökning om försök till mord är startad.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.