Till vänster: ölflaskan som innehöll amfetaminbas. Till höger: Receptionen där ölflaskan lämnades in. Foto: Polisens förundersökning

Två polisanställda åtalas för tjänstefel efter att kvinna dog av amfetaminflaska

Uppdaterad
Publicerad

Två polisanställda åtalas efter att en kvinna avlidit då hon druckit ur en flaska som innehöll amfetaminolja. Flaskan ska ha kommit från Handens polisstation och de misstänkta åtalas för tjänstefel då de inte ska ha tagit hand om flaskan på rätt sätt.

Det var i augusti som kvinnan avled efter en överdos hon fått genom att ha fått i sig amfetaminolja. Narkotikan kom från en flaska som i sin tur hade tagits från polisstationen i Handen. En polisanställd i Haninge och en narkotikapolis från Nacka misstänks nu för tjänstefel.

– Det är viktigt att föremål som lämnas in till polisen tas om hand på ett säkert sätt. Det gäller i synnerhet föremål som kan vara skadliga. I detta fall borde flaskorna ha tagits i beslag och analyserats och amfetaminoljan borde sedan ha destruerats, säger chefsåklagare Henrik Rasmusson på Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

De båda anställda anses dock inte vara ansvariga för kvinnans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.