Midan vid Hornsbergs strand kom under hösten 2019 att bli en omskriven restaurang. Opion live sände från platsen den 17 oktober. Foto: SVT

Tvisten om restaurang Midan avgörs i domstol

Uppdaterad
Publicerad

Bråket om Midan på Hornsbergs strand har ännu inte nått sitt slut. Parterna har inte lyckats komma överens om saken och nu ska tvisten upp i domstol, något StockholmDirekt var först att rapportera om.

Till en början var det flera saker som hyresvärden brf Välbehaget menade att restaurangen brustit i, bland annat skräp och stök på gatan. Nu har föreningen släppt de punkterna och presenterat ett förslag för att minska buller från verksamheten.

Välbehagets förslag är att restaurangen får stå kvar mot minskade öppettider och att restaurangen säger upp en mindre lokal i anslutning till huvudlokalen. Tvisten går nu upp i tingrätten, något StockholmDirekt var först att rapportera om.

– Den lokalen fungerar som förvaring och lager, samt att vår personal har sitt omklädningsrum där. Att inskränka på det innebär en intäktsförlust för oss som vi inte blir kompenserade för. Det kan vi inte bara ta och acceptera, säger Sam Shoubaki, delägare i restaurang Midan.

”Handlar om att skydda boende”

Jörn Liljeström på Creo advokater är ombud för Välbehaget och menar att föreningen ser till de boendes välmående och det är något som de nu ska bevisa i rätten.

– Naturligtvis får en restaurang låta under öppettiderna, men i den har tvisten handlar det om buller efter stängning. Det handlar om att skydda boende primärt, inte näringsverksamheten. De har ingen rätt att störa efter öppettider, säger Jörn Liljeström. 

Ärendet tas upp i tingsrätten i april nästa år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stockholms tingsrätt ger kebabrestaurangen Midan rätt. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer