Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyresö fotboll i konkurs

Publicerad

Tyresö fotboll AB har försatts i konkurs av Nacka tingsrätt.

Det bekräftas av Tyresös tf klubbdirektör Jimi Törnberg.

– Det var en spännande resa och väldigt inspirerande, och tråkigt att det gick som det gick, men nu ska vi satsa på vår kärnverksamhet som är vår ungdomsverksamhet, säger han till SVT ABC.

2011 bildades ett bolaget som senare bytte namn till Tyresö Fotboll AB, det framgångsrika damlaget bolagiserades och  lämnade föreningen Tyresö FF, som dock ägde bolaget. Men bolaget hade dålig ekonomi och framgångssagan blev kort.

Räddade på mållinjen

Det var i mars det kom fram att Tyresö Fotboll AB hade miljonskulder, de räddades av en påbörjade rekonstruktion av aktiebolaget som ägde det damallsvenska laget. Men i juni var det stopp på rekonstruktionen och nu står det klart att bolaget har försatts i konkurs och därmed upphört att existera.

Redan tidigare i juni lämnade laget Damallsvenskan eftersom alltför många spelare hade hoppat av. Kvar finns föreningen Tyresö FF som Jimi Törnberg säger att de ännu inte vet om de kommer att påverkas ekonomiskt av bolagskonkursen.

– Tror ni att ni kommer att försöka återskapa det här succélaget i framtiden?

– Inte inom överskådlig framtid, nej, det tror jag inte. Nu satsar vi på ungdomarna, så får vi se vart det bär oss, säger Jimi Törnberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet