Foto: Henrik Montgomery/TT

Underhållningen och maten på Nobelbanketten

Uppdaterad
Publicerad

Det här kommer gästerna att få uppleva i blå hallen i år.

Kungliga baletten står för underhållningen på Nobelbanketten i Blå Hallen i Stockholms stadshus i år. Menyn som serveras gäster och pristagare har skapats av kocken Klas Lindberg och konditorn Daniel Roos.

1 250 gäster kommer att under banketten att få avnjuta en trerätters Nobelmeny som Lindberg och Roos utvecklat i samarbete med bland andra Nobelstiftelsens gastronomiske rådgivare Fredrik Eriksson och Gert Klötzke.

Under prisutdelningen som föregår banketten står sopranen och hovsångerskan Elin Rombo och Kungliga filharmoniska orkestern för de musikaliska inslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.