Ung kvinna våldtagen på hamburgerrestaurang i Täby – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har blivit indragen och våldtagen på en toalett på en hamburgerrestaurang i Täby centrum, skriver Aftonbladet. En man har gripits och anhållits, misstänkt för våldtäkten, enligt tidningen.

Kvinnan som är i 18-årsåldern larmade polisen klockan 19 på nyårsdagen. Hon berättade att hon blivit indragen och våldtagen på hamburgerkedjans toalett, skriver Aftonbladet.

– Hon har utsatts för en fullbordad våldtäkt, säger Johan Wernsten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

Natten mot torsdag greps en yngre man. Polisen säger att han greps söder om Stockholm.

Tidigare på nyårsdagen fick en 15-årig flicka föras till sjukhus efter en misstänkt våldtäkt i Hässelby gård i västra Stockholm. Och på nyårsafton ska en kvinna ha blivit våldtagen utomhus i närheten av Kungsträdgården i centrala Stockholm. Även hon fördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.