Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ung man hittad skjuten i Farsta – ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats skottskadad utomhus i Farsta strand, i södra Stockholm.

Polisen larmades strax före 23-tiden på lördagskvällen, efter att boende i området hört smällar. Den skadade mannen fördes till sjukhus. Skadeläget är fortfarande oklart, men han ska ha varit vid medvetande.

Kan ha flytt från platsen

Mannen ska ha skjutits på en parkeringsplats på Ullerudsbacken, och enligt tidiga uppgifter till polisen kan gärningspersonen ha lämnat platsen med hjälp av ett fordon. På söndagen fortsätter polisen sitt arbete i fallet med brottsplatsundersökning och att hålla förhör med vittnen i området.

– Vi har ingen frihetsberövad, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Andra skjutningen i Farsta i juli

Skjutningen är den andra på kort tid i området. Den 14 juli sköts en ung man ihjäl i Farsta. En person i 17–18-årsåldern anhölls misstänkt för mordet, men släpptes.

Enligt polisen är det för tidigt att svara på om skjutningarna har något samband.

– Just nu samlar vi in så mycket information som möjligt. Sedan får man titta på likheter och olikheter, vi är fullt medvetna om att det pågår konflikter i polisregion Stockholm, men att säga det redan nu, det går inte, säger Towe Hägg till nyhetsbyrån TT.

Inledningsvis stoppades pendeltågstrafiken och tunnelbanan vände vid Farsta centrum, men trafiken är åter igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.