Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Buss 861 mellan Nynäshamn och Globen riskerar dras in. Hör Moderaternas oro kring att buss 861 riskerar att dras in och Miljöpartiets svar i videon ovan. Foto: SVT

Buss 861 mellan Nynäshamn och Globen riskerar dras in

Uppdaterad
Publicerad

Buss 861 mellan Nynäshamn och Globen har för många varit räddningen och det enda sättet att ta sig till jobb och läkarbesök när pendeltågen ställts in. Snart kan direktbussen försvinna, något som Moderaterna är kritiska till. Men Miljöpartiet tillbakavisar uppgifterna.

Det nuvarande avtalet för busstrafiken i i Haninge, östra Huddinge, Nynäshamn samt Tyresö slutar gälla 2025 och därför har trafikförvaltningen nu lämnat förslag till beslut inför en ny upphandling.

Det handlar bland annat om att avveckla busslinjer som går parallellt med pendeltågen. Som Nynäshamnsposten var först med att rapportera om kan det innebära att buss 861 dras in.

Namninsamling startad

På måndagen startades en namninsamling i protest mot förslaget – av bland annat kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, moderaten Marcus Svinhufvud. ”Vi kommer fortsätta kämpa för att buss 861 ska finnas kvar”, skriver han i ett inlägg på sociala medier.

Men Miljöpartiet menar att bussen komma att finnas kvar.

Hör Moderaternas oro kring att buss 861 riskerar att dras in och Miljöpartiets svar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.