Foto: USA:s vicepresident Joe Biden

Trafikstopp när USA:s vicepresident besöker staden

Uppdaterad
Publicerad

Framkomlighet i trafiken kommer under onsdag och torsdag vara begränsad då huvudstaden får statsbesök av USA:s vicepresident Joe Biden.

Polisen uppmanar bilister i Stockholm att under torsdag och fredag lämna bilen hemma. Det här för att USA:s vicepresident Joe Biden kommer på besök. För att skapa så hög säkerhet som möjligt kommer staden få ytterliggare avspärrningar och begränsad framkomlighet under de två dagarna som stadsbesöket varar.

Planerade trafikavspärrningar och begränsningar

Joe Biden i Sverige

På vissa gator kommer tillfälliga stopp- och parkeringsförbud att råda. Flyg- och båttrafik kommer också att påverkas, skriver polisen på sin hemsida.

Området kring Grand Hotell: Stallgatan, Södra Blasieholmskajen samt del av Hovslagargatan och Blasieholmsgatan stängs av från klockan 07.00 den 24 augusti till och med cirka kl.18.00 den 25 augusti.

Gör kontroller

Nödvändiga nyttotransporter kommer att kontrolleras vid Nybrokajen/Stallgatan. Även gående och cyklister till området kan komma att genomgå kontroll.

Besökare, även gående och cyklister, till Skeppsholmen hänvisas via Nybrokajen – Museiekajen. Busstrafik till Skeppsholmen är inställd.

Området kring Rosenbad: Fredsgatan-Strömgatan-Drottninggatan avspärras för obehörig trafik från cirka kl. 08.00 till cirka kl 16.00.

Även gående och cyklister får begränsningar i framkomligheten. Avspärrningen får även konsekvenser för framkomligheten på Vasabron vid ankomster och avfärder.

Här hittar du fler avspärrningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joe Biden i Sverige

Mer i ämnet