”Utredningen är en chimär – det är ovärdigt”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var Sverigedemokraternas tidigare gruppledare Peter Wallmark i stadshuset för första gången på över två månader. Den 22 februari inledde partiet centralt en utredning kring honom och han stängdes av. I går uteslöts han ur partiet.

– Utredningen är en chimär. Det är ovärdigt. Jag har inte fått veta mer om skälen till uteslutningen än ni i media, säger Peter Wallmark.

Skälen till uteslutningen som Peter Wallmark säger att han fått är bland annat ekonomiska oegentligheter och förfalskade namnteckningar.

– Jag sitter som ordförande i distriktet och gruppledare, jag skriver inte protokoll och signerar inte protokollen. Jag handhar inte de frågorna i det här fallet. Och det här har partiet redan gått igenom en gång tidigare, säger Peter Wallmark angående namnteckningarna.

Valet 2022 Stockholm

När det gäller ekonomin så har det tidigare riktats intern kritik när det gäller bland annat redovisning av kvitton och bristande insyn i partidistriktetes ekonomi.

– Jag skulle vilja veta vad de anklagar oss för när det gäller ekonomin. Det är inget jag kan bemöta när de inte är mer konkreta, säger Peter Wallmark.

SVT har sökt SD:s pressavdelning för en kommentar, men de avböjer att ytterligare kommentera uteslutningen. Pressekreterare Christian Krappedal har tidigare sagt att ärendet är att betrakta som en intern angelägenhet och något som de inte kommenterar i detalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Stockholm

Mer i ämnet