Stor förödelse efter en sprängning vid ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Utredningen om explosionen på Gyllenstiernsgatan kommer läggas ner

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 januari i år detonerade en kraftig explosion på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i centrala Stockholm. En man häktades i ärendet på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse. I brist på bevis försattes mannen dock på fri fot. Nu ska även utredningen läggas ner.

Boende i och kring den fastighet på Gyllenstiernsgatan där explosionen inträffade har under torsdagen fått ett informationsblad från stadsdelsförvaltningen och polisen. Johanna Sallerhed, inspektör grova brott, meddelar där att utredningen kommer läggas ner. Detta trots att flera förhörs genomfört, det finns video från händelseförloppet och en omfattande teknisk bevisning har analyserats.

”Utredningen kommer att läggas ner eftersom att ingen kunde lagföras för brottet. Utredningen kan dock, om nya bevis/uppgifter framkommer, åter öppnas.”, skriver Johanna Sallerhed, inspektör grova brott.

Enligt polisen finns i dagsläget inte heller någon känd hotbild mot den specifika adressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer