Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fantasifröer och frågor skickades till olika personer i Stockholm, vilket sedan la grunden till utställningen. Hör på vilket sätt i videon. Foto: Ellen Pan/SVT

Det här drömmer stockholmare om

Uppdaterad
Publicerad

En önskan om att stanna tiden och längtan efter lugn och gemenskap. Det är den röda tråden som genomsyrar utställningen ”Loop av liv – konst i en ny tid” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Stockholmare i olika åldrar, med olika bakgrund och sysselsättningar, har fått uttrycka sina drömmar och fantasier som därefter tolkats i form utav konstverk. En rödtråd som genomsyrar konstutställningen är längtan efter lugn, gemenskap och en önskan om att stanna tiden.

Hör Alicia Donat-Magnin, utställningens curator, berätta om projektet och om hur olika fantasier och idéer formats till konstverk i videon.

Loop av liv – konst i en ny tid

Våren 2023 bjöd Kulturhuset Stadsteatern in stockholmarna att vara med i ett konstprojekt med frågan ”Vad händer om vi sätter fantasin i centrum?”

Hundratals personer, från olika grupper i samhället, bidrog med sina tankar, texter, skisser, byggen, broderier och skulpturer.

Nästa steg i konstprojektet var att låta verkstäderna på Kulturhuset Stadsteatern, som vanligen bygger scendekorer och utställningar, bygga upp några av de inkomna skisserna i verklig skala.

Utställningen pågår från 2 december 2023 till 28 april 2024 på Kulturhuset stadsteatern vid Sergels torg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.