Rikard Warlenius (V), vice ordförande i trafiknämnden, berättar varför han vill att Stockholms stad tar tillbaka snöröjningen i egen regi igen. Foto: SVT

Vänsterpartiet: ”Ta tillbaka snöröjningen i kommunal regi”

Publicerad

Efter SVT:s granskning av snöröjningen i Stockholm reagerar nu den politiska oppositionen. Trafiknämndens vice ordförande vill att staden tar tillbaka snöröjningen i egen, kommunal regi.
– Det finns en inbyggd drift att fuska, säger Rikard Warlenius (V) till SVT.

Många har reagerat på SVT:s granskning av hur snöröjningen sköts i Stockholm. Nu vill Vänsterpartiet i Stockholms stad att uppdraget tas tillbaka från entreprenörerna.

– Snöröjningen har funkat jättedåligt i vinter. Jag tror väldigt många stockholmare upplever det som att det har blivit sämre och sämre. Då behöver vi titta på alternativa sätt för att få det att funka, säger Rikard Warlenius (V), vice ordförande i trafiknämnden.

Pekar på brister i upphandlingarna och kontrollerna

Han menar att det även skulle kunna vara ekonomiskt gynnsamt för Stockholms stad att ta över driften.

– Ska kommunen återta snöröjningen i egen drift får man göra lite investerignar. Men sett över tid skulle det inte förvåna mig om det var lönsamt.

Finns det brister i upphandlingarna som gjorts?

– Ja, dels i upphandlingarna och dels i hur de efterlevs. Efterkontrollen har inte skötts ordentligt, säger Rikard Warlenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöröjning i Stockholm

Mer i ämnet