Traktor skopar snö vid Slussen i februari 2019. Foto: TT

Vad tycker du om snöröjningen i Stockholm?

Uppdaterad
Publicerad
SVT Stockholm granskar snöröjning i Stockholms stad. Under tisdagen kunde publiken skriva till SVT om sina erfarenheter kring snöröjning. Kommentarerna hittar ni nedan.

SVT rapporterade · Snöröjning i Stockholm

Välkomna till chatten. Om ni har tips får ni gärna skriva med kontaktuppgifter så att vi kan nå er. Du kan självklart även mejla oss på stockholm@svt.se. 
08.33
Direkt usel. Cykelvägar sopas bara där helldens väljare bor och inte alls på Norrmalm. Trottoarerna sopas inte alls. Försäljning av icebug-skor har ökat med 1000%...
När man plogar citygator lägger man snön i mitten, inte som ni mot parkerade bilar, men det är nog oxå på order från hellden
08.48
Jag tycker snöröjningen fungerar på ett jättebra sätt
08.48
Dom körde snabbt förbi i vårt villa område och plogade när det endast var några centimeter med snö - har hänt flera ggr.. Detta arbete kunde dom sparat tills det blev mer snö. Provisions lön?
08.48
Den görs slarvigt. Den görs för sent.
Den är respektlös när det kommer till datumparkeringar.
Först snöröjs det när snön kommer. Vilket är rätt.
Sen kommer det ingen för att ta bort ordentligt bär gatan är fri utan få ligger vallar och högar kvar.

Dåligt sandat/saltat.

Sällan hyvlat där det behövs.

08.48
Jag bor i Vällingby/Grimsta och har påpekat via mail till stadsdelsförvaltningen den minst sagt undermåliga snöröjningen och halkbekämpningen efter den stora snömängd som kom i början av februari. Jag påpekade att vissa gångbanor blev nästintill oframkomliga pga att snön från vägarna hamnat där i vallar. Jag rekommenderade att kontroll skulle göras på de av mig angivna gatorna. Jag fick svar efter en längre tid och det svaret jag fick var allt annat än förstående och ursäktande, tvärtom. Svaret kändes mer som ett ifrågasättande av mina uppgifter.
09.17
Kan bara yttra mig om Solna, men där körs snöröjarna när det börjat snöa nätterna igenom flera gånger med skopskrapningar som för ett jäkla oväsen. Förbannat trams är vad det är. Som gammal norrlänning skrattar man ju åt hanteringen i största allmänhet. Lite snö hanterar ju stockholmarna inte eftersom uppstår trafikproblem vid minsta lilla. Men att ploga innan det lagt sig känns som ett sätt att ta betalt för något som inte hänt. Det finns olika nivåer att vid olika centimeterdjup så ska man ploga på si eller så vis beroende på gatutyp. Varför inte införa dynamik och flexibilitet så att snöröjarna kör grussopning när gruset ändå inte binds av snön (som smällt bort för länge sedan)? Kommer det mer snö gör gruset som ligger ändå ingen nytta. Att man får arbeta för ersättningen menar jag alltså. Kommer det snö så plogar man som vanligt.
09.18
Var uppe i Umeå under vintern, där körde stora grävmaskiner och plogade konstant, åt vilket håll jag än tittade. Flygtrafiken gick och bussarna kom fram hur bra som helst. När jag kom ner till Stockholm så var dels flygen inställda samt i princip alla bussar. Såg inte en enda plogbil förutom en liten pickup-bil med påhängd plog.
Tyckte det var så konstigt att det kan se så olika ut här i Sverige. Tycker Stockholms stad kan lyssna på kommuner som t.ex. Umeå när det gäller just snöröjning
09.36
Visst har snöröjningen varit väldigt dåligt. Samtidigt så beror det också på att bilarna parkerar ivägen för plogbilen. Det jag reagerar mest på är framkomligheten på trottoarer och till busshållsplatser. Samma problem här i nynäshamn där man nu i vinter har skött plogningen uselt. Känns som våra skattepengar slängs i snöhögarna.
09.36
Den har varit under all kritik. I Hagsätra har man plogat igen parkeringsplatser. Dumpat snön framför ingångar till gångvägar och cykelbanor och struntat i sandingen. Skärpning!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöröjning i Stockholm

Mer i ämnet