Inbrottstjuv gäckar Rådmansö – bryter sig in utan att stjäla

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Norrtälje kommun har i många år gäckats av inbrott och skadegörelse i tomma sommarstugor. Inbrotten där någon tar sig in genom ett uppbrutet fönster eller en dörr följer samma mönster, men med en ovanlig detalj – ingenting av värde stjäls.

Varför någon bryter sig in utan att ta något är det ingen som vet, men inbrotten har blivit en ökänd företeelse i kommunen och det likartade tillvägagångssättet väcker misstankar hos fastighetsägare om att det är en och samma gärningsperson. Något som Norrtelje Tidning tidigare skrivit om. Ett skinkpaket och en spade är några av de saker som stulits genom åren och för några har skadegörelse och dörrar som lämnats öppna vintertid lett till dyra självriskskonstnader.

Man greps efter inbrottsförsök

Strax innan jul greps en man efter att han brutit sig in i en tom sommarstuga på Rådmansö, men svag bevisning gjorde att han släpptes ett par timmar senare.

– Han greps för försök till inbrottsstöld, men brottsrubriceringen gick sedan ner till olaga intrång vilket är på penningböternivå. Då finns det ingen anledning att personen ska sitta frihetsberövad, säger Sofia Zetterman, polisinspektör i Norrtälje.

Se övervakningsfilmen som fångar inbrottet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.