Tre personer greps efter våldsamma upplopp efter söndagens fotbollsderby mellan Hammarby och AIK. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX/Sören Andersson/TT

Våldsamma upplopp efter Stockholmsderby – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Det var stökigt i Råsunda i Solna under söndagskvällen efter derbyt mellan AIK och Hammarby. Ett flertal våldsamma upplopp inträffade i närheten av restauranger i området.

Minst tre våldsamma upplopp har uppstått sent på söndagskvällen i Solna efter derbyt. Tre skadade har förts till sjukhus med ambulans, och två personer har gripits, misstänkta för våldsamt upplopp.

– Vi har haft en väldigt stökig kväll här efter fotbollsmatchen, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Flertal avlägsnade

Strax innan 01-tiden tidigt på måndagen, ska läget ha lugnat ner sig, men polisen är kvar på platsen.

– Det är lugnare nu än vad det var tidigare under kvällen med anledning av att vi har avlägsnat flera personer från diverse restauranger, säger Eriksson.

– Vi har haft en stor polisiär närvaro i området.

Tidigare under kvällen, runt 20-tiden, blev en man allvarligt misshandlad utanför en restaurang i Råsunda. Personen fördes medvetslös till sjukhus, men ingen är gripen misstänkt för misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.