Foto: Google earth

Misstänkt våldtäktsförsök vid Ekerö centrum

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev under natten utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök när hon klev av bussen vid Ekerö centrum. Flera kvinnor har nu antastats på kort tid på på olika platser i kommunen.

Enligt polisen har mannen tagit tag i kvinnan och samtidigt blottat sig. Av okänd anledning avbröt han och sprang från platsen. Tidningen Aftonbladet skriver att kvinnan blev överfallen vid 02-tiden under natten mot söndag strax efter att hon stigit av bussen i centrala Ekerö.

Flera patruller och hundpatrull har varit i området och sökt efter mannen under natten. Polisen har också knackat dörr men ingen är gripen.

Finns signalement

Den senaste veckan har tre kvinnor ofredats på Ekerö.

– Vi  har ett signalement och tittar nu på ett samband med tidigare händelser som inträffat på Ekerö, säger Eva Nilsson presstalesperson på polisen.

Händelsen utreds som försök till våldtäkt.

– Kvinnan är oskadd men såklart är hon skakad av händelsen, säger Eva Nilsson

En annan misstänkt man anhölls i fredags

En misstänkt person greps i  fredags för tidigare ofredande på Ekerö. Enligt jourhavande åklagare anhölls han senare samma dag och sitter frihetsberövad.

– Det finns en misstänkt person som sitter anhållen på sannolika skäl för ofredande på Ekerö, säger Karl Jiland, vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.