Gärningspersonen ska ha sprungit mot tunnelbanestationen Kristineberg. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Väpnat rån i Fredhäll – person försvann mot t-banan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Fredhäll i centrala Stockholm vid 15-tiden där en person blivit hotad med ett pistolliknande föremål.

Personen hade stämt träff för att sälja en vara från en köp-och-säljsida och när de träffades tog gärningspersonen godset och sprang mot tunnelbanestationen i Kristineberg, uppger polisen.

Polisen är på plats med flera patruller och pratar med målsägande och vittnen. Målsäganden är inte fysiskt skadad och gärningspersonen ska ha tagit tunnelbanan söderut.

– Nu letar vi efter personen som sprang iväg och det gör vi längs med gröna linjen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson.

Är det aktuellt att stoppa tågen?

– Det är inte omöjligt att vi gör det för att leta igenom tågen, men jag kan inte svara på i vilken omfattning vi gjort det, säger Eva Nilsson.

Polisen har kontrollerat ett antal tåg längs gröna linjen som lett till ett kortare stopp, men gärningspersonen har inte gripits.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.