Varning för halka i hela Stockholms län

Uppdaterad
Publicerad

Med snöfallet på söndagen kom också halkan. Stockholmspolisen varnar att det är väldigt halt på vägarna i hela Stockholms län.

Under eftermiddagen inträffade flera trafikolyckor runtom i Stockholms län på grund av halkan, bland annat har bilar kört av vägen i Huddinge, och det har även rapporterats in en trafikolycka i Haninge. Polispatruller i Stockholms län varnar att det är väldigt halt i hela länet, och det gör även räddningstjänsten.

– Vi har haft nio trafikrelaterade händelser, en del mindre och några mer regelrätta trafikolyckor. Det verkar ha blivit halt nu på eftermiddagen samtidigt som trafikintensiteten ökat, säger Ludwig Tejler, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Även i Österåker, Norrtälje och på Ekerö har bilar varit inblandade i trafikolyckor.

Olyckor på E4:an

På Storstockholms brandförsvar säger man att de strax efter 16 bara haft två räddningsinsatser på grund av halkan, båda på E4. Den ena olyckan i Sollentuna och den andra i höjd med Essingeöarna i Stockholm.

– Det har inte varit mycket än, men det är halt, säger Kersti Drysén, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

I Sörmland har just E4 varit hårt drabbad med flera olyckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.