Flera olyckor har inträffat på E4 vid Nyköping under söndagseftermiddagen. Foto: Pontus Stenberg

Halkan har slagit till – flera olyckor på E4: ”Det är helt galet”

Publicerad

Efter att antal olyckor på E4 i Östergötland, Sörmland och Stockholms län på eftermiddagen varnar nu polisen för ”mycket halt väglag”.
– Det är helt galet, säger Monica Bergström, presstalesperson på Polisen i Östergötland.

Flera olyckor inträffade på E4 i Östergötlands och Sörmlands län på eftermiddagen.

– Det är extremt halt. Det gäller att anpassa hastighet och hålla avståndet, säger Monica Bergström presstalesperson i polisregion Öst.

– Det är snorhalt på E4 i hela regionen just nu. Det är jätteviktigt att man kör försiktigt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande i polisregion Öst.

Även halt i Stockholms län

De flesta olyckorna har varit singelolyckor och inga allvarliga personskador har rapporterats.

Även polisen i Stockholms län har varnat för att det är ”VÄLDIGT halt på vägarna” just nu och säger att flera olyckor inträffade under eftermiddagen. 

Stora mängder snö väntas

Ett rejält nederbördsområde drar in över landet i kväll och vi får räkna med stora snömängder i norra Västerbotten och i de södra delarna av Norrbotten. Där kan det komma upp till 50 centimeter snö.

Men även i de andra delarna av norra Sverige kan det komma ett par decimeter.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfallet i norr, den näst allvarligaste varningen.

I de södra delarna har SMHI utfärdat den lägre varningen för snöfall, och i Jämtlandsfjällen varnas också för stark blåst. Närmast kusten kommer det också att blåsa rejält, och då finns risk för drivbildning.

Varning för ishalka

Nederbördsområdet kommer under kvällen och natten in över Götaland och Svealand, med regn eller blötsnö, och det fryser sedan på under kvällen. Då finns risk för plötslig ishalka.

Temperaturerna i dag och i natt kommer att hålla sig på plussidan i Götaland, men i Svealand blir det någon eller några minusgrader. I norr kommer temperaturerna att ligga mellan 8 och 14 minusgrader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer