Foto: TT

Varsel om utökad strejk till sjöss

Publicerad

Sjöbefälsföreningen utökar sitt varsel i den pågående konflikten, som hittills omfattat ett 70-tal fartyg inom Waxholmsbolaget, Djurgårdsfärjorna och vissa älvfärjor i Göteborg.

Från 26 april omfattas även Almegas medlemsföretag Strömmas underentreprenörer av strejken. Det rör sig enligt facket om sju rederier, flertalet med ett fartyg var.

Strömma har av befälsfacket anklagats för strejkbryteri genom att ta in entreprenörer för att köra turer som omfattas av strejken. Almega har avvisat anklagelsen.

Nya turer

Redan till helgen blir det trixigare för skärgårdsresenärer i Stockholm när Waxholmsbolaget dessutom byter från vinter- till vårtidtabell. Ett byte som normalt ger mer färjetrafik.

– Det skiljer sig för olika delar av skärgården. På vissa ställen blir det fler turer, på andra ställs turer in, säger Christian Hoffmann, presskontakt för bolaget hos ägaren landstinget.

– Följ läget på Waxholmsbolagets hemsida, särskilt i och med förändringarna, rekommenderar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.