Venus från Skogås får musikstipendium: ”Hoppas fler känner sig inspirerade”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra året har ett musikstipendium med syfte att jämna ut chanserna i musikbranschen delats ut. Stipendiet ges till personer från socioekonomiskt utsatta områden och i år tilldelas det artisten Venus Rami från Skogås.

– Jag tror faktiskt att jag skulle göra sämre musik om jag inte var därifrån, säger hon och skrattar.

Det var vid keyboarden hemma hos föräldrarna i Skogås som Venus Rami lärde sig spela sina första låtar. Sedan dess har hon bott på olika platser, både inom Huddinge och i andra kranskommuner, och det har betytt mycket för hennes kreativitet.

– Jag tror att man lär sig saker av att flytta runt i olika förorter i Sverige, och träffar flera sorters människor, så det har varit jätteviktigt.

Hör Venus berätta hur uppväxten i Skogås präglat hennes musik i videon.

Om musikstipendiet

Stipendiet delas ut av Din Musikbusiness som är en plattform för utbildning, information och stöd till alla unga musikskapare men med extra fokus på personer i socioekonomiskt utsatta områden. Plattformens aktiviteter projektleds av musikjournalisten Ametist Azordegan i samarbete med Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, och hjälper unga och aspirerande upphovspersoner att förstå sig på musikrättigheter och -juridik samt musikbranschens infrastruktur.

Stipendiet Creative Juice stöttar unga kreativt begåvade upphovspersoner med en hög grad av självständighet inom musikbranschen och visar på särskild kunskapstörst inom upphovsrätt och musikvärldens infrastruktur och som från sin position kan påverka andra i samma riktning.

Källa: Din Musikbusiness

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet