Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef Järva. Foto: Janne Åkesson/Swepix/SVT

Polisen om oroligheterna: ”Det går inte att se ett mönster”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen utsattes en polisbil för stenkastning i Husby. Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Järva, menar att stenkastningen var en avvikelse och att det inte går att se ett mönster utifrån en händelse.

I samband med att polisen patrullerade i Husby på Dovregatan upptäckte de bilbränderna. Räddningstjänsten tillkallades och patrullen stannade då kvar för att biträda räddningstjänsten, och då började någon eller några kasta sten mot polisen. Stenen träffade enbart polisbilen. Niclas Andersson, lokalområdeschef i Järva, menar att det inte går att se ett mönster med stenkastningen.

– Vi såg det inte komma. Sist var det år 2017, men det var längesedan. Det har hänt små incidenter sedan dess men inte av den här typen, säger Niclas Andersson.

Han tror att nattens händelse var en förberedd attack. Enligt honom har både hot och stenkastning minskat rejält mot polisen.

– Det var en avvikelse och vi fortsätter hoppas på att det var avvikande, säger Niclas Andersson.

Efter nattens händelse kommer polisen att stärka upp med mer resurser i Husby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.