Foto: TT

Ville inte betala taxi – misshandlade chauffören

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför blev i natt misshandlad av två kunder som inte ville betala för sin resa. Chauffören ska ha blivit slagen i huvudet med något slags tillhygge, och fick föras till sjukhus.

Två personer åkte vid fyratiden i natt taxi i Järfällaområdet när det blev bråk om betalningen.

– Det var i samband med avslutad färd. Taxichaufförer har i allmänhet svårt att få betalt ibland, det ska tjafsas, säger Kjell Lindgren på polisens mediacenter.

Misshandlades med tillhygge

Tvisten om betalningen eskalerade, och slutade med att chauffören misshandlades med ett tillhygge. Gärningsmännen flydde, men lämnade i all hast tillhörigheter i taxibilen.

– Det finns goda förutsättningar för att vi kan hitta och lagföra personerna för den här misshandeln, säger Kjell Lindgren.

Taxichauffören fick föras till sjukhus för en sårskada i huvudet, men ska inte ha några livshotande skador. När polisen kom till platsen var chauffören talbar och kunde själv förklara händelseförloppet.

”Känner inte igen det här”

Att taxichaufförer misshandlas på det här sättet menar Kjell Lindgren är relativt ovanligt.

– Det händer att man skriker på chaufförer, till och med en knytnäve ibland. Men att det går med tillhyggen betraktar jag som ovanligt. Jag tycker inte att jag känner igen det, säger Kjell Lindgren.

Brottet rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.