Foto: Privat/TT

Vittne på kryssningsfartyget: ”Har varit ganska lugnt här inne”

Uppdaterad
Publicerad

Vi kände en duns, sen slocknad elen. Det säger svenska Ida som tillsammans med sin sambo befinner sig på det ryska kryssningsfartyget Princess Anastasia, som gått på grund utanför Lidingö.

– Folk har ju förstått att något har hänt, men vi har inte fått så mycket information. Här inne har det varit ganska lugnt, säger Ida Håkansson till SVT Nyheter.

Fartyget var på väg från Stockholm mot Helsingfors på onsdagskvällen när det gick på grund. Den skulle senare vidare mot Sankt Petersburg. 1065 personer finns ombord på fartyget.

– Vi har bara fått ett meddelande om att det är tekniska problem, men inga fler detaljer. Så folk har gått runt ute på däck och själva försökt titta vad som hänt.

Ida berättar att hon och hennes sambo inte förstod att fartyget gått på grund förrän de läste om det på nyheterna.

– Jag och min sambo var i hytten, när ljuset slocknade. Vi kände en duns, eller en krängning i samband med att elen slocknade helt. Men när vi gick ut för att fråga vad som hänt sa man bara att det var ett generatorproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.