Högisoleringsrum på infektionskliniken på Karolinska Universitetssjukhuset. Foto: Claudio Bresciani / TT

Ytterligare sex bekräftade coronafall i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Provsvar under tisdagskvällen visar att ytterligare sex personer i Stockholms län bär på det nya coronaviruset. Det innebär att under tisdagen har tio nya fall bekräftats i Stockholmsregionen. Personerna vårdas isolerat. I hela Sverige har totalt 30 personer testats positivt, varav 15 av dessa i Stockholm.

Fyra av personerna som under tisdagskvällen konstaterats smittade anlände nyligen från norra Italien, den femte är närstående till en av dessa. Den sjätte personen anlände nyligen från Iran. De aktuella ärendena har ingen koppling till tidigare fall i Stockholm.

Tidigare under tisdagen bekräftades fyra coronafall i Stockholm. Även de personerna anlände nyligen till Sverige från Italien.

Hittills har man testat över 400 personer i Stockholmsregionen.

– Nu arbetar vi enligt våra rutiner. Patienterna får vård och vi genomför smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

Folin betonar att de fall som bekräftats hittills antingen har smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige.

Den som vistats i utsatta områden bör vara uppmärksam på symptom från luftvägarna som hosta, svårt att andas eller feber. Då ska man ringa till 1177 Vårdguiden för att få en bedömning. De områden som är utsatta är:

  • Hela Kina och Hongkong, utom Macau
  • Norra Italien
  • Iran
  • Sydkorea

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet