Polis på plats vid en adress i Haninge som del av utredningen om sprängdåd i Farsta. Foto: Blåljusbilder

Ytterligare två personer anhållna efter sprängdåd i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har anhållits misstänkta för flera sprängningar i södra Stockholm. Misstankarna gäller de båda sprängingarna i Farsta den 21 och 24 april, men också den i Skogås som inträffade 25 april.

Tre män sitter nu anhållna misstänkta för inblandning i tre olika sprängningar i södra Stockholm under loppet av en vecka. Sprängningarna som inträffade i Farsta och Skogås orsakade materiell skada på bostadshus, men ingen person kom till fysisk skada.

– En man i 50-årsåldern är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och för brott mot lagen mot brandfarliga och explosiva föremål, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ytterligare två personer är frihetsberövade i utredningen.

– Med hänsyn till utredningen så kan jag inte kommentera deras inblandning ytterligare.

Polisen kommer att genomföra ytterligare förhör och utredningåtgärder. Åklagaren kommer senare i veckan besluta om de misstänkta ska häktas.

– Vi har ett bra utredningsmaterial och bevisläget gällande personer är gott, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.